Anette Lindahl låter miljötänket bära sin gröna salong

Det går en röd tråd genom Anette Lindahls frisörsalong. Den är grön. – Det var dags att ta klivet fullt ut och arbeta med gröna produkter på ett hållbart sätt. Jag har alltid försökt vara medveten i de val jag gör, säger hon.

Anette Lindahl låter miljötänket bära sin gröna salong

Det går en röd tråd genom Anette Lindahls frisörsalong.
Den är grön.
– Det var dags att ta klivet fullt ut och arbeta med gröna produkter på ett hållbart sätt. Jag har alltid försökt vara medveten i de val jag gör, säger hon.

Nyrenoverad och fin står den där på Södertorg, Din Gröna Frisör i Visby, den första helt gröna salongen i Visby. Anette driver den tillsammans med sin dotter Petronella Landin. De har alltid tänkt miljömedvetet om vilka produkter de använder, redan 2015 certifierade Anette Lindahl salongen som grön, en sorts ekodeklaration inom hårvård.
Förflyttningen från traditionell till grön salong har funnits i Anettes tankar under ganska lång tid. Nu har tanken blivit verklighet.

Anette Lindahl använder Wavy bokningssystem tillsammans med iZettle kassa för att de är digitala och därmed även grönare. Fotograf: Malin Vinblad.

Wavy bokningssystem ihop med iZettle kassa. Läs mer »

Ingen har bråttom hos Din Gröna Frisör i Visby. Mobiltelefoner stängs av, negativt snack undviks i möjligaste mån, Anette och Petronella uppmuntrar kunderna att öppna sina sinnen för att ta in hela upplevelsen.
– Det är lite som att gå in i ett spa, kunden är i fokus, ingen annan, Vi tar hand om hela människan och hoppas de känner sig lugna, vackra och glada när de går härifrån, säger Anette som kallar sig grön frisörcoach.

Hur bokar man tid hos er?
– Vi kör online med Wavy, säger Anette.

Varför Wavy?
– Det är enkelt och digitalt vilket innebär mindre användande av papper. Dessutom är Wavy närproducerat här i Visby. Jag vill ha bra produkter som är producerade så nära som möjligt, säger Anette.
– Det är väldigt smidigt och enkelt. Man förstår direkt hur det funkar, man pekar på skärmen och gör det man vill göra. Och det är bara att ringa till dem om man har frågor, snabbt och smidigt, säger Petronella.

Bokar enkelt, ger lugn och ro

Wavy bokningssystem ger Din Gröna Salong lugn och ro i salongen. Se hur Wavy fungerar »

Ring Wavy: 076-686 1125 för att veta mer.

Grönt tema i den nyrenoverade salongen. Petronella arbetar som lärling. Fotograf: Malin Vinblad.

Petronella arbetar som lärling men är från tidigare yrken van att arbeta med kvalitet, hållbarhet och råvaror av bästa märke. De märker en tydligt ökad medvetenhet om hur viktigt det är med hållbarhet. Allt fler bryr sig om hur produkterna tas fram, kvalitén på råvarorna och villkoren för människor som arbetar med produktionen.
Grönt behöver inte betyda att kvalitén försämras, säger Petronella:
– Inte nu längre, alla företag vill ha in det gröna tänket i sina produkter, säger hon. Människor gör mycket mer medvetna val i dag, alla jag pratar med är väldigt intresserade av våra gröna produkter och hur vi jobbar.

Det har även skett en svängning i branschen. De helt genomgröna produkterna tillverkade av justa råvaror är fortfarande lite svåra att hitta och de kostar mer, men utbudet ökar.
– Våra kunder får alltid det bästa när de kommer hit, säger Anette.

De scannar hela tiden av marknaden efter nya och bättre produkter, går utbildningar, tar in nya koncept, lär sig färgsättningar och – diskuterar konstant hur de ska ta nästa steg. En nyhet i den nyrenoverade lokalen är ett avskilt rum där kunden sitter ensam med sin frisör.
– Om jag gör håret på en brud tillexempel kanske hon vill ha lite lugn och ro för att hitta rätt i sitt uttryck, säger Petronella.

Med Wavy bokar kunderna enkelt tid i mobil eller på webb. Läs mer »

Hur ser en typisk kund ut?
– Den finns inte, vi har kunder från 2 år till 95. Det kan vara en 80-årig man som vill ha lite huvudmassage, beröring är så viktigt i dag. Eller en ung tjej som vill testa något nytt med sin frisyr, säger Anette.

Har ni fått nya kunder eller tappat efter er tydligt gröna inriktning?
– Vi får nya kunder konstant. Kanske tappade jag tio procent i början, men har säkert ökat femtio procent fram till nu. Vi har varit väldigt försiktiga med vår marknadsföring, men de som söker en grön frisör hittar oss.

Har ni märkt personliga hälsoeffekter av att arbeta med rena gröna produkter?
– Jag kan inte arbeta med traditionella produkter. Min kropp reagerar negativt vilket naturligtvis till viss del är en mental inställning, men det finns frisörer som fått sluta efter att de fått hudutslag, huvudvärk och andra symptom av produkter som innehåller hälsovådliga ämnen, säger Anette.

Hur bokar man tid hos er?
– Vi kör online med Wavy, säger Anette.
Varför Wavy?
– Det är enkelt och närproducerat här i Visby. Jag vill ha bra produkter som är producerade så nära som möjligt, säger Anette.
– Det är väldigt smidigt och enkelt. Man förstår direkt hur det funkar, man pekar på skärmen och gör det man vill göra. Och det är bara att ringa till dem om man har frågor, snabbt och smidigt, säger Petronella.
Blev salongen som ni ville?
– Ja, det är häftigt arbeta över två generationer och skapa något tillsammans. Att lära av varandra och göra varandra bra. Det är häftigt att växa genom möten, säger båda.

Erbjudande från Wavy

Wavy bokningssystem är enkelt att använda och ger mer tid tillsammans med kunderna. Prova gratis nu »

Ring Miriam på Wavy: 076-686 11 25, så får du veta mer.