En prisjämförelse av bokningssystem 2023: Vad kostar det egentligen?

En prisjämförelse av bokningssystem 2023: Vad kostar det egentligen?
Photo by Dietmar Becker / Unsplash

Att välja rätt bokningssystem är väldigt viktigt för ditt företag. I den här analysen ska vi gå igenom fem bokningssystem - Wavy, Boka Direkt, Voady, Valei och Timma - och jämföra deras priser och funktioner baserat på en modell där varje stylist har 160 bokningar per månad, vilket resulterar i 320 stycken SMS (ett för varje bokning och ett för varje påminnelse). Hinner du inte läsa?
Gå direkt till summeringen.

De olika systemen

Wavy

Wavy är unikt i att de inte tar ut några extra avgifter för SMS-tjänster (alla bokningsrelaterade SMS ingår: bokningsbekräftelse, ändringsbekräftelse samt påminnelser). För en fast avgift på 199 kr per månad får du både affärssystemet och SMS-tjänster. Om ditt företag även behöver funktioner såsom kassa- och bokföringsintegration så blir det totala priset 298 kr per månad.

Boka Direkt

Boka Direkt har en grundavgift på 279 kr per månad för deras mest grundläggande system. När du lägger till SMS-tjänster ökar kostnaden till 711 kr per månad. För företag som vill ha mer funktionalitet, inklusive kassa- och bokföringsintegration, blir det totala priset 960 kr per månad.

Voady

Voady tar ut en grundavgift på 109 kr per månad för sitt bokningssystem samt kassa. Tillägg av SMS-tjänster ökar kostnaden till 413 kr per månad. Om du också vill ha bokföringsintegration så landar det totala priset på 632 kr per månad.

Valei

Valei tar ut en grundavgift på 300 kr per månad för sitt bokningssystem. Priset stiger till 620 kr per månad när du inkluderar SMS-tjänster. För mer funktionalitet inklusive kassa- och bokföringsintegration så blir den totala kostnaden 820 kr per månad.

Timma

Timma tar ut en grundavgift på 150 kr per månad för sitt bokningssystem. Med tillägg av SMS-tjänster ökar kostnaden till 328 kr (50 kr för SMS-påminnelser och sen 0,80 kr / SMS-bekräftelse) per månad. För fullständig funktionalitet, inklusive kassa- och bokföringsintegration, så blir det totala priset 528 kr per månad.

Salongens behov

Valet av bokningssystem bör baseras på dina företags specifika behov och budget. Vissa företag kanske enbart behöver grundläggande bokningsfunktioner, medan andra kanske behöver mer funktionalitet såsom integration med kassa- och bokföringssystem. Oavsett ditt företags behov är det viktigt att förstå de totala kostnaderna och de tjänster du får för det du betalar.

SMS är den bästa kommunikationskanalen för att den verkligen når dina kunder.
Hela 98% av alla SMS blir öppnade och lästa, medan endast 28% av e-postmeddelanden får samma uppmärksamhet. SMS resulterar därför i färre no-shows och ger en mycket bättre kundupplevelse.

Summering

Tabell över de olika systemens priser, klicka för att gå till kalkylarket.

Summerat så ser vi då att Wavy är det mest prisvärda systemet för snittsalongen.

Hoppas att den här artikeln klargjorde lite skillnader mellan de olika affärssystemens erbjudanden. Om du har upptäckt något som inte stämmer i artikeln så maila gärna artikelförfattaren (Robin) så skall jag korrigera det.

Lycka till med ditt val!