Trivs med jobbet som massageterapeut

Vi på Wavy fick ett samtal med en av våra kunder. Malin Lundström på Painkiller Massage & rehab, certifierad massageterapeut i Höganäs. Hur hon ser på fördelar och utmaningar - och vad som är bäst med att driva eget.

14 år i yrket som kroppsterapeut och älskar det

Malin Lundström jobbade i början av 00-talet som värdetransportör i Helsingborg. Men samtidigt som hon var mammaledig blev det stora nedskärningar och hon behövde fundera på en annan yrkesbana.

-    Min man sa ”ska du inte bli massör?” och på den vägen är det.

Efter en tids utbildning så startade hon sin egen klinik 2010.

-    Att ha eget företag kändes självklart. Det var också skönt när mitt andra barn kom och min verksamhet kunde växa i samma takt som att barnen växte.

Malin Lundström tar emot i sin salong 

Kliniken i Höganäs ligger bara 10 minuters cykelavstånd från bostaden och idag kombinerar Malin jobbet i den egna verksamheten med att arbeta i receptionen på en kiropraktisk klinik i samma byggnad.

Även om hon inte kan ta ledigt så ofta, då hennes tillgängliga tider snabbt blir bokade, är det ändå en frihet att styra själv över sin tid som hon uppskattar.

Fantastiska kunder är belöningen för Malin

Kliniken som heter Painkiller Massage & Rehab har en stadig kundkrets. En del har gått till Malin i 10 år nu. De flesta kunder går på behandling en gång i månaden och bokar en ny tid direkt efter besöket. Det gör att hon kommit nära sina kunder.

-    Att vara massör är att få ta del av människors känslor, utvecklar Malin. Jag har haft kunder som mist någon nära och är i sorg. Då är jag till själslig hjälp också. Man får vara mångsidig i det här yrket. Massagen sätter ju ofta i gång känslomässiga reaktioner.

Mina fantastiska kunder och att jag kan få hjälpa andra människor är det bästa med mitt jobb, slår Malin fast. Det har gett henne en bredare erfarenhet än hon kunde tänka sig när hon började.

Utmaningen med yrket är att den egna kroppen ska hålla. Det gäller att ta hand om kroppen med träning och stretching. Utan att träna jättemycket så försöker Malin ändå regelbundet lägga tid på sig själv.

Wavy bokningssystem passar mig och mina kunder

-    Jag letade efter något med SMS till kunderna och bra pris och hittade Wavy för ett par år sedan. Och mina kunder är jättenöjda. Det är lätt att boka och de uppskattar verkligen SMS:en som de får både när de bokat och som påminnelse dagen innan.

Mail struntar kunderna i och de missas ofta, resonerar Malin. SMS är mycket säkrare.

-    Jag uppskattar också att ni alltid svarar – vilken supersupport! Det gör att jag som kund känner mig omhändertagen. Många andra system är så stora och det är svårt att få snabb hjälp. Att man kan se i historiken när kunden bokat eller om kunden avbokat själv eller inte är jättebra. Det finns alltid några saker på önskelistan också men det är skönt för jag vet att ni lyssnar på mig som kund.

Tack Malin för att du berättade både om ditt jobb som massör och kroppsterapeut och om Wavy som ditt bokningssystem.

Malin Lundström ägare av Painkiller Massage & Rehab i Höganäs

Fakta om Wavy. En enkel och prisvärd tjänst för salongsbokningar

Fungerar bra för salonger som t ex frisörer, hudvård, kroppsterapeuter, fotvård, hundfrisörer. Kunder bokar via app eller via länk som du kan placera på din egen hemsida eller i sociala medier. Du får också upp en bra närvaro på Google när du använder Wavy. För den som också behöver kassa eller betallösning så har Wavy även en digital integrerad lösning för det.

Kontakta oss på Wavy genom att besöka oss på vår hemsida eller ring 076-6861125.