Frihet, lönsamhet och eget företagande

Frihet, lönsamhet och eget företagande

Frihet, lönsamhet och eget företagande, har ni fått ihop ekvationen?
Torgny Heurlén är något på spåren.
– Att kunna styra min egen tid är jätteviktigt, det var en av anledningarna till att jag skaffade Wavy.  

Han gjorde sin första klippning 1985 vid 14 års ålder, då han efter skoltid praktiserade på en frisörsalong i Söderköping flera dagar i veckan. Efter att ha gått på frisörskolan i Norrköping tog han examen 1991.  2011 tröttnade han på yrket för ett tag och sa upp jobb och lägenhet och flyttade till Thailand.  Där studerade han thailändska på heltid i 18 månader och hade planer på att öppna salong på Koh Lanta. I dag läser, skriver och pratar han thailändska hyggligt, men salongen blev det inget av med. Kärleken och Thailands tuffa regler kom emellan.

– Det var min flickvän från Stockholm, på semester i Thailand när vi träffades, som gjorde att jag hamnade i Sverige igen. Vi älskar båda Thailand och planen var att vi båda skulle bo där, men tyvärr satte deras regelverk för västerlänningar stop för planerna. Som västerlänning får du inte jobba med hantverk i Thailand och det är väldigt svårt att komma runt det.

Nu arbetar han som egenföretagare i en salong på Drottninggatan i Stockholm.
– Jag hyr en stol och har min egen kundkrets, har skaffat mig ett visst rykte och siktar på att en dag öppna en egen salong.

Torgny klipper både damer och herrar i alla åldrar

Han klipper både damer och herrar, de flesta från närområdets finans-, IT- och reklambranscher. Lismande och röda mattan finns inte i Torgnys verktygslåda. Ärligt, öppet och naturligt ska det vara, han är sitt eget varumärke och erbjuder den han är.
– Kundkontakten är jätteviktig, jag måste vara mig själv, att vara uppstyltad fungerar inte. Jag ska kunna träffa mina kunder på krogen eller på gatan och vi ska vara som vi är, inte spela roller.
Målet är att kunden ska ha det bra, inte att i första hand tjäna pengar på löpande band. Han gör en personlig investering i varje klippning.

Kundkontakten är jätteviktig, jag måste vara mig själv och vi ska vara som vi är.

Planen är att jobba utan tvång, själv bestämma hur mycket han behöver arbeta för att skapa ett hållbart livsutrymme. Wavy har hjälpt honom på den resan.
– Absolut, jag har kört Wavy sedan december i fjol. Jag har numera endast bokning online via min hemsida www.torgny.nu och har tagit bort telefonbokningar helt. Det har gett mig bättre övergripande koll på bokningarna, och då jag bara har tidsbokning behöver jag inte sitta av tid på salongen om det är några luckor. Allt har blivit mycket effektivare, det är ett otroligt bra verktyg.
Han ser förbättringspotential i Wavys verktyg.

Använd Wavy för att enkelt komma igång med din egen hyrstol eller salong. Läs mer »

Han ser också förbättringspotential i verktyget.
– Jag har till och från haft ganska mycket kontakt med dem runt olika idéer. Jag upplever det som att de är väldigt lyhörda, vi har en bra dialog. Det var lite därför jag valde Wavy, för att de lyssnade på mig. Dessutom är de prisvärda.

Det är enkelt för kunden att boka en ledig tid och jag får bra koll på min kalender i mobilen

När han startar en egen salong är fortfarande öppet, men ett givet mål för Torgny.

– Mycket handlar om att det ska dyka upp rätt lokal och att den ligger i området där jag jobbar idag. Men Drottninggatan här i Stockholm är Sveriges största affärsgata och hyrorna därefter, så vi får se när rätt läge kommer. Tills vidare kör jag vidare med min hyrstol och trivs bra med det också.

Wavy är ett enkelt bokningssystem för salongen som sparar din tid och du slipper administration. Se video »

Det är lätt att kontakta Wavy när som helst. Ofta finns vi i chatten, kontakta oss så får du veta mer.