Emelie sätter kunden i centrum och lyckas

Emelie sätter kunden i centrum och lyckas

Emelie Alwnell på Nail Pro Store i Norrköping har bra hand med naglar.
Definitivt nagelbiten.
– Kunderna ska vara nöjda med resultatet, det är det viktigaste. Men de ska också få en skön stund hos oss. Det handlar så mycket om att skapa en relation, säger hon.

Emelie Alwnell har arbetat med naglar i 19 år. Först som 16-årig sommarjobbare i mammas agentur, därefter under sin gymnasietid. 2006 öppnade hon eget.
Verksamheten var bred redan från start – nagelbehandlingar, ögonfransar, spabehandlingar, fotbehandlingar, ögonbryn, utbildning samt även distribution av skönhetsprodukter.
– Företaget har utvecklats, i dag har jag en salong med tre anställda, snart fyra, och vår salong sitter ihop med en frisörsalong. Vi är Norrköpings största skönhetssalong, vi har allt skulle jag vilja säga.

Emelie sköter kundernas naglar. Kundens skönhet är i fokus på den gemensamma salongen

Emelie och hennes kollegor Åsa, Madeleine och Caroline arbetar nära Sylvana, Isabelle, Veronica och Karin i frisörsalongen, en närhet och relation som gynnar båda. Nagelkunder blir hårkunder och tvärt om, Hårverkstan Nail Pro Store erbjuder full service.
Varje månad tar hon emot 120 egna kunder, hon arbetar med utbildning och som egen företagare går naturligtvis en hel del tid till administration. Företagande är ett tvåeggat svärd – inspirerande friheten och kreativiteten i ena änden, byråkrati, skatter och moms i den andra.

Wavy bokningssystem minimerar "no-show-kunderna"


Sedan februari 2019 har ni haft bokningssystemet Wavy. Vad har det betytt?
– Wavy är en väldigt bra tjänst för oss. Att bli bokningsbara på nätet har efterfrågats av våra kunder och påminnelse-sms:et till kunderna har gjort att vi minimerat ”no-show-kunderna”. Det har minskat drastiskt vilket är otroligt bra.

Var bokningsbar på nätet

Med Wavy bokar kunderna enkelt tid i mobil eller på webb och "no-show-kunder" försvinner nästan. Läs mer »

Ring Miriam på Wavy: 076-686 11 25, så får du veta mer.

Salongen drivs av en duktig företagare


Vad driver dig att vara nyfiken och utveckla verksamheten?
– Jag ser hela tiden framåt. Att komma på nya idéer och vara den som bestämmer över min egen arbetssituation är en gåva lika mycket som en förbannelse, säger hon och fortsätter:
– Fortbildning är bra, det är inspirerande att hänga med i det som är nytt. Med åren har jag fått en rutin att luta mig mot för att göra ett bra jobb varje dag.

Hur stor är pressen att varje dag prestera ett resultat som får kunden att längta tillbaka?
– Visst finns det dagar när jag känner att ingenting blev bra, men vi ligger på en så hög nivå att det bara är vi som känner så. Kunden är nöjd, men personligen kanske jag känner att jag skulle velat göra lite bättre.

Det hon tycker är vackert är inte alltid samma som kunden tycker är vackert. Emelie säger att hennes uppgift är att förverkliga det som kunden önskar.

Duktiga företagare förstår kunden och väljer smarta sätt att vara effektiva.

Vilka baksidor ser du i yrket?
– Många tror de kan välja vad de kan göra med kundens naglar – men det är alltid kunden som bestämmer. Och det gäller att du finns där när kunden behöver dig, det kan bli bundet, kunderna vill inte vänta. I egenskap av företagare finns det mycket jag skulle vilja ändra på…skattetrycket till exempel.

Arbetsmiljön då, hur ser den ut?
– Vi har en hel del arbetsmiljöanpassningar, till exempel stolar som vi sitter bekvämt i, utsug för dammet från naglarna. Håller man sig till de skyddsutrustningar som finns ser jag inga större problem. Men det är viktigt att hålla igång fysiken och träna, det frestar på ryggen och det är stillasittande.

Ger dig tid till kreativitet

Wavy är ett enkelt bokningssystem för salongen som sparar din tid och du slipper administration. Se video »

Spännande trender för naglar


Berätta om trender i branschen.
– I dag är det mer tillåtet att vara sig själv, trenderna är inte lika allmängiltiga. Det är okej att ha fyrkantiga naglar även om det inte är trendigt. För några år sedan skulle det vara spetsiga naglar, i dag är det mer mandelform.

Hur ser höstens trender ut?
– Det är höstiga färger, lite burrigt, vi har i höstkollektionen en svartgrå metallic, en tät röd färg, en vinröd, en grålila och en guldkopprig färg. Hösten är en tid för lite dovare toner.

Nail Pro Store i Norrköping vet vilka trenderna är för naglar. 

Branschen utvecklas, material och arbetsmetoder har blivit bättre. Det är också en rörlig bransch:
– Många ger upp ganska snabbt när de upptäcker att det är mer jobb än de trodde. Det är väldigt få som varit aktiva så länge som jag varit.

Finns det något du inte skulle göra?
– Nja, det fanns en plojtrend från USA för något år sedan med bredare naglar som jag hade svårt att se estetiken i.

Framtiden, vad ser du om 5 år?
– Jag känner att salongsverksamheten puttrar på, vi har lyckats lansera våra nya behandlingar, jag ser en jättetillväxt i vår distribution och att vi når ut till ännu fler nagelterapeuter.

Hur ser dina egna naglar ut i dag?
– Det är fyra veckors utväxt på dem och de har min sommarfärg som heter luxio-tango. Den är korallröd.

Erbjudande från Wavy

Wavy bokningssystem är enkelt att använda och perfekt för dig med nagelsalong. Prova gratis nu »

Ring Miriam på Wavy: 076-686 11 25, så får du veta mer.