Unikt puder och Instagram får Frida att lyckas i Göteborg

Unikt puder och Instagram får Frida att lyckas i Göteborg

Att prata med Frida Ekman ger energi. Den västgötska dialekten och entusiasmen är inte att ta miste på och hon bjuder gärna på sin story om varför hon idag jobbar med att erbjuda färg till göteborgare som längtar efter solkysst hud.

Tan Glow heter Fridas företag som är helt fokuserat på spraytan-tjänsten. Och redan här har hon en unik position.

- Ja, många erbjuder spraytan som komplement till andra behandlingar men i Göteborg är det bara min salong som är helt fokuserad på detta. Fördelen för dig som kund är att du verkligen får en lugn stund och ändå blir absolut omhändertagen. Dessutom jobbar jag alltid i tre steg för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Allra först gör jag en analys av huden och har ett samtal om vilken nyans kunden vill uppnå förstås. Sen är det dags för själva behandlingen. Jag börjar med en primer som förbereder huden, sen sprayas huden med vätskan som ger färg och till sist läggs ett puder som gör stor skillnad för känslan efteråt. Man kan jämföra med att lägga en noggrann makeup där en professionell grund och efterbehandling gör att det blir både snyggare och sitter längre.

Pudret har Frida jobbat fram själv för att få det precis som hon vill och kunderna uppskattar verkligen vad det gör för resultatet. Inspiration och kunskap gällande puder (och spraytan generellt) hittar hon genom att studera hur man jobbar runt om i andra länder och då främst i Australien där spraytan är jättestort.

Frida hämtar inspiration från Australien där spraytan är stort

Frida berättar vidare om de olika kundbehoven som gör att man söker sig till hennes salong.

- Många känner sig helt enkelt piggare med en solbränna – och då är spraytan ett alternativ som inte heller kostar särskilt mycket. Mellan 7 och 14 dagar håller behandlingen sen är det dags för ett återbesök för att underhålla färgen om man inte är ute efter en enstaka behandling inför t ex ett bröllop eller en bal då man vill vara extra snygg - vilket också är vanligt.

Men som med alla företag så finns det också en historia och ett ”varför” det blev till – så vi backar bandet lite. Hur blev det just spraytan för dig?

- Det började helt och hållet med ett eget intresse. Jag har alltid trivts bäst när jag hade mycket färg och som ung blev det en del besök i solarium. Men solarium är inte bra att utsätta huden för i större mängd och mamma och pappa hade starka åsikter om solarium-besöken. Jag hittade istället spraytan och började använda det, dels via salongsbesök och dels via produkter som man köper och använder själv.

- Intresset för att hitta den snyggaste solbrända nyansen kombinerat med att jag ända sedan gymnasietiden varit intresserad av företagande ledde till att jag en dag kände att det är dags att öppna min egen salong. Sen ska jag erkänna att jag samtidigt tyckte det var läskigt att faktiskt starta eget så jag drog nog ut på tiden ganska rejält. Men idag är jag ju glad att vara igång.

Behandlingen sitter kvar mellan 7 - 14 dagar. 

Frida är 28 år och har provat på lite av varje i sin yrkesbana – bland annat jobb i klädaffär och som fastighetstekniker. Salongen Tan Glow öppnade för ett och ett halvt år sedan. Än så länge drivs salongen på deltid och är i dagsläget installerad i en del av Fridas hem i Göteborg. Men nu börjar det bli läge att satsa och växa.

- Nu letar jag lokal i nya området Nya Hovås i Göteborg där det växer upp ett område kombinerat av butiker och bostäder.

Hur har du jobbat för att dina kunder ska hittat dig?

- För mig har det helt klart varit Instagram. Jag skulle tro att 98% hittar mig den vägen. Jag har varit aktiv med bilder och att få ut mitt budskap och annonsering i den kanalen. Kunderna som kommer till Frida är både kvinnor och män i olika åldrar men den vanligaste kunden är en kvinna mellan 25 och 30 år, och då är Instagram är en bra match.

- Länken till Wavy bokningssystem ligger på plats i min profil och det har gjort det jättelätt för kunderna att boka direkt när de blivit inspirerade. Jag är verkligen supernöjd med Wavy och hur det funkar för mig och mina kunder – det har aldrig varit några frågetecken från kunderna utan bara rullat på från start.

Vi önskar Frida stort lycka till med ny lokal så småningom, med nya kunder som piggas upp med hjälp av lite färg när vi nu går in i mörkret. Och tack för att du delade med dig av din historia.

Erbjudande från Wavy

Wavy bokningssystem är enkelt att använda och perfekt för dig med en salong som växer. Prova gratis nu »

Ring Miriam på Wavy: 076-686 11 25, så får du veta mer.