Kassa och betallösning i Wavy Business

Fredrik Ampler är vd på Wavy och berättar om utvecklingen med kassa och betallösningar.

Kassa och betallösning i Wavy Business

Det har pågått en tid nu och många är nyfikna på hur det går - och hur det går till. Wavy har ju hittills fokuserat på bokning som är enkel och smidig för salongen och deras kunder. Nästa steg är kassa och betalning direkt i Wavy Business. Därför ställer vi några frågor till Fredrik Ampler, vd Wavy.

Hallå där Fredrik. Varför är kassa och betalning viktigt - det finns ju redan andra leverantörer för sånt?

- Vi får ett väldigt tydligt budskap både från våra kunder, frisörer och andra salongsägare vi träffar, att kassa och bokning behöver sitta ihop. Det handlar dels om smidigheten i kundmötet, att enkelt gå från kundens bokning till en genomförd betalning, dels om en snyggare receptionsdisk utan en otymplig dator eller kassamaskin och kortläsare. Och sedan är det inte minst viktigt att få en förenklad administration med allt på ett enda ställe: en leverantör med en faktura och en och samma support, för alltihop.

Ok. Så många är förväntansfulla och undrar då - hur går det med arbetet?

- Haha, jag måste säga att det är underbart kul och samtidigt fantastiskt frustrerande. Det tar tid att få alla detaljer på plats, mer tid än vi skulle önskat, och samtidigt är det väldigt roligt att se hur bra det blir när det får lov att ta tid.

Kan du beskriva de olika delarna i kassasystemet som ni har hanterat under resan?

- Utgångspunkten är förstås många samtal med våra kunder för att förstå vad som är bökigt och tidskrävande, bland annat hur vardagen kring stängning ser ut. Alla vill ju komma hem så snabbt som möjligt, med en avstämd och korrekt kassa.
Sedan har det varit en del bollande med Skatteverket för att säkerställa tolkningen av deras regelverk för ett certifierad kassasystem. Teamet hos Wavy har genomfört rigorösa tester både av våra delar och kommunikationen med den molnbaserade kontrollenheten. Den mest spännande biten har varit upplägget av den djupintegrerade betallösningen med bokningssystemet, där har vi lagt mycket möda för att skapa mervärde för våra kunder.

Vad tror du salongerna kommer gilla eller ev sakna med Wavys kassasystem?

- En stor uppsida i vårt unika erbjudande där vi som enda leverantör erbjuder hela kedjan från bokning till betalning, är att få allt på en och samma faktura. Och även om det inte är många som har problem, gillar de flesta möjligheten att kunna få all hjälp som behövs på ett ställe. Det gäller i synnerhet betalningarna - så det gör det extra roligt att kunna erbjuda det.

I vårt första steg kommer Swish-betalningar vara inbyggt, så utan att behöva sätta upp något avtal med banken är det bara att börja ta betalt. Med ett tryck i kassan skjuts betalinformationen till kundens Swish-app där de bara behöver bekräfta köpet - utan krångel med belopp och mottagare - och gör det möjligt att på ett trevligt sätt ta betalt medan kunden sitter i stolen.

Att det blir billigare än någon annan lösning är förstås viktigt, både för oss och våra kunder.

Det ingen kommer att sakna är sina skrymmande kassaapparater, men det är klart att de som köpt loss en gammal kassa inte gillar en månadskostnad för “svarta lådan”. Men det är ett lågt månadspris, 99 kr per org.nr, så det är en bra investering.

Vad blir nästa steg? Kommer det fler delar och funktioner kopplat till Wavy?

- Javisst, vår mission att göra det enklare och mer lönsamt att driva salong kommer hålla oss sysselsatta länge till! Vi kommer att lägga till bokföringsintegrationer och fina rapporter. Många frisörer vill kunna hantera löner och ledighet på ett bättre sätt än idag. Lagerhantering med integrerad beställning hos leverantörerna kommer också att förenkla på salongen. Det finns också fina möjligheter att förbättra verktygen för att både hitta nya kunder (internetmarknadsföring) och underhålla relationen med salongens befintliga kunder. Men först ska vi lägga till fler betalsätt, där finns pengar att spara för salongerna, och även förskottsbetalningar är ibland efterlängtat.

Utvecklingsgänget som bygger vidare på Wavy. Mycket testande blir det för att leverera en säker produkt. Robin Jakobsson, Fredrik Ampler, Max Thoursie. Saknas på bilden gör Johan Thallauer som också ingår i utvecklingsteamet.

Tack Fredrik för att vi fick höra mer om arbetet bakom kulisserna i kassasystems-bygget.

På sajten wavybusiness.se kan du chatta med oss och ställa frågor om kassa-arbetet  - eller maila till info@get-wavy.com