Lyckat teamwork på salongen i Falun

Lyckat teamwork på salongen i Falun

Att vara två vinner alla gånger om man frågar Linnea Nygårds och Johanna Bertilsson på Linnea´s Hårstudio i Falun. De radar upp fördelarna  - och energin är inte att ta miste på.

-       Förutom att det är roligare helt enkelt, så är det också mycket lättare att ta beslut som annars kan vara lite obekväma. T ex när det gäller prissättning eller avbokningsregler. Nu kan man säga att ”vi” bestämt så här eller så här, förklarar Linnea. Vi lär också av varandra och kan bolla sånt som färgteknik och annat. Här är det lika mycket jag som har varit frisör betydligt längre som får tips och nya kunskaper från Johanna, som tvärtom.

Helt klart har Linnea och Johanna i varandra hittat det teamwork som gör att både kunder och de själva mår bra. De har samma syn på hur de vill ha saker och ting och hur upplevelsen ska vara när man kommer till salongen - och det är ibland rent utav svårt att hålla isär vem som är vem.

-       Hos oss ska man komma till en lugn plats. Kunden ska känna ”det här är min tid” och verkligen kunna varva ner. Det är bara kul om de ibland bokar mig och ibland Linnea – det är ju liksom inte att vara otrogen eller att nån ska känna sig dum för det. Så kan det kanske bli om det finns viss konkurrens på en salong, säger Johanna. Då är det ju också bra att de kan boka med Wavy så behöver de inte säga direkt till oss vem de vill gå till nästa gång, skrattar Linnea och fyller i.

Johanna och Linnea använder Wavy för att det är enkelt och användarvänligt. Se video hur det fungerar »

Linnea Nygårds öppnade salongen 2015. Det gällde att marknadsföra sig lokalt i början - idag har de många återkommande kunder.

Krokig väg till varandra

Linnea 29, har varit frisör i tio år. Direkt när hon var klar med gymnasiet fick hon lift (och push) av sin pappa och klev lätt nervös in på salongen i Mockfjärd där hon tidigare gjort praktik och frågade om de behövde hjälp. Svaret var ja men de ville att hon skulle ha hyrstol och därför startade hon sin firma, tog plats på salongen och tog sen gesällen efter några månader. Fem år senare, 2015, gick flyttlasset till Falun och Linnea öppnade sin egen salong, Linnea´s Hårstudio. Nu var det tid att rå sig själv och bygga upp sin egen verksamhet. Linnea hade lärt känna Johanna via en gemensam vän och 2016 gjorde Johanna praktik hos Linnea men att anställa eller ta in en till i salongen var inte läge vid den här tidpunkten. Utmaningen med att skapa en kundkrets var i fokus då salongen var relativt nystartad. Johanna fick istället jobb i Avesta - och så kunde det ha fortsatt.

Men 2019 var tajmingen plötsligt rätt för de båda. Linnea hade precis börjat tänka att det vore dags att hitta en person till.

-       Jag kände att nu vill jag nog ha någon bredvid mig, berättar Linnea.

Samtidigt var Johanna trött på pendlandet till sin arbetsplats sju mil bort och när de möttes på nytt och insåg att de var på samma plats i livet så blev det naturligt att slå sig ihop på Linnea´s Hårstudio.

Från lackade bilar till lackade naglar

Johanna, 27, är idag utbildad frisör och nagelteknolog, så nu erbjuds även nagelbehandlingar på salongen. Men om Linnea varit frisör i tio år så tog Johanna en liten annorlunda karriärsväng.

Johanna är duktig på lackering - var först billackerare och utbildade sig senare till nagelteknolog. 

-       Ja, jag var efter gymnasiet tveksam till att jag skulle klara frisörutbildningen då jag har dyslexi och hade hört av en frisör att det var mycket plugg och läsning - slutprovet var enligt henne det värsta hon gjort. Jag valde istället en utbildning för billackering och jobbade med det nästan ett år, men branschen kändes för macho för att jag skulle trivas. Det var min syster som peppade mig och fick mig att göra ett nytt försök med frisörutbildningen - och det gick ju bra! Så bra att jag gick en nagelutbildning direkt efteråt av bara farten.

Bokningen ger glada kunder

På salongen har man använt Wavy i drygt ett år. På ett event i Falun som Frisörföretagarna anordnade kom Linnea i kontakt med Wavy som var på plats och visade bokningssystemet.

-       Det var enkelheten och det här med SMS-påminnelser som gjorde att jag ville testa och det har verkligen varit jättebra. Kunderna tycker också det är lätt och säger att det alltid känns tryggt när de får ett pling i mobilen direkt vid bokningen.

- Kunderna tycker att det är lätt och att det känns tryggt när de får ett pling i mobilen direkt vid bokningen.

Vad mer är fördelar med er salong?

- Läget är helt klart uppskattat. Att vi inte ligger mitt i centrum utan lite utanför stan. Det gör att vi har kunder som kommer även från landsbygden och inte vill köra så långt. Många uppskattar också att det är lätt med parkering och väldigt tillgängligt. Salongens läge utanför city bidrar också till att det är en lugn miljö. Vi har skapat en relation med människorna i området.

Linnea berättar att hon i början gjorde reklam genom att sätta lappar i mataffären eller via fotbollsklubbens reklamblad.

- Det har gjort att våra kunder känner att det här är “deras” salong.

Planer framöver – är ni fler i teamet om något år?

-       Nja, att vara två passar oss bra – och vi jobbar så bra ihop. Däremot blir det satsning på mer utbildningar, t ex inom färg. Vi vill hela tiden utvecklas och lära oss nya saker.

Även där tycker de alltså lika. Lycka till Linnea och Johanna med er salong i Falun.

Wavy bokningssystem är enkelt att använda och bra för dig med en salong som växer. Prova gratis nu »

Ring Miriam på Wavy: 076-686 11 25, så får du veta mer om Wavy bokningssystem.