Salongerna som växer med onlinebokning

Salongerna som växer med onlinebokning

Att vara tillgänglig utanför salongens öppettider så att kunden kan boka själv är ett framgångsrecept. Något som några salongsägare berättar mer om.

När Samy's Barbershop i Solna öppnade sin barbershop i februari 2017 gick det inledningsvis ganska trögt och att förlita sig på dropin var inget som ägaren Husam Hamodi hade tålamod till. 2 år senare har salongen sex anställda och har även utökats med ytterligare en salong i samma lokal, Samy's Dam Lounge. Vi bad Husam berätta lite mer om deras resa.

-       Det har varit hårt arbete men också kul. Vi  jobbar alltid med hjärtat säger Husam. När vi lärde våra kunder hur lätt det var att boka så fick vi väldigt bra respons tillbaka. Nu kan den som också hittar till vår hemsida eller Facebook-sida ta beslutet direkt istället för att söka sig vidare. Vi har fått bygga ut och anställa fler vilket jag inte kunde tro för ett par år sen.

När vi får kika i hans kalender ser man en fulltecknad dag där bokningarna är nästan uteslutande från kunder som bokat själv.

Husam berättar också att han har jobbat med sina egna digitala kanaler och fått draghjälp av Google och Reko. Att kunderna får en helhetsupplevelse - både före och under besöket - är viktigt för att de ska komma tillbaka. Och det jobbar man på hela tiden. Han har bl a investerat i en ansiktsmassage-maskin från USA som är väldigt uppskattad.

Var bokningsbar på nätet

Kunderna bokar enkelt tid i mobil eller på webb. Läs mer »

Ring Miriam på Wavy: 076-686 11 25, så får du veta mer.

Kunden i stolen prioriterad

En annan barberare är Siavash Damankesh som äger Barber Club Stockholm i Stockholm city. För honom är det en självklarhet att inte svara i telefon när han har en kund i stolen.

Siavash: - Idag bokar faktiskt 90% själv online via appen och det går hur bra som helst.

-       Det ger helt fel signaler att jag skulle släppa fokus från en kund som är här för att få en skön stund, och istället prata i telefon. Vi har dessutom så tajt schema om dagarna så varje minut måste vara effektivt arbete och för mig var det nödvändigt att styra bort alla telefonsamtal. Idag bokar faktiskt 90% själv online via appen och det går hur bra som helst. Tror inte kunderna heller har lust att jaga mig på telefon för att få sin tid. Nu fixar de det själva på några sekunder.

Christian på CK Barbershop i Västerås delar den bilden. Hans salong startade 2018 och han insåg från början att de måste ha en lösning som minimerar administrativ tid. Christian uppskattar att det är 85% som bokar själva för att få tid hos honom och hans gäng. Christian styr gärna sina kunder till hemsidan där han också kan presentera sin barbershop på det sätt han vill och sen kan de boka direkt därifrån.

Christian på CK Barbershop ser stora affärsfördelar med onlinebokningar via Wavy

Den osynliga assistenten

AnnaKarin Strådalen som driver Hår&Sånt i Visby ger sin syn på onlinebokning och hur det förändrat hennes affär. Efter många år som frisör med telefon eller sms som kanal, tog hon beslutet 2016 att bli bokningsbar för kunderna online.

-       Dels fick jag plötsligt nya kunder vilket var kul, jag har hållit på i många år och har en kundkrets med många stammisar men fick nu nya kunder som upptäckte mig via appen.

Efter att jag flyttat fokus från telefon och sms fick jag många nya kunder, berättar AnnaKarin Strådalen

-       En annan sak som var lite omvälvande första året jag hade börjat med Wavy var när jag åkte på semester. Tidigare har jag kommit tillbaka till salongen med väldigt många missade samtal och ett tomt block. Nu var det istället fulltecknat första arbetsdagen och bara att köra på. Kunderna och Wavy hade fixat det där själva. Helt fantastiskt.

Uppsidorna är flera
Det finns andra delar med onlinebokning som påverkar affären positivt.

·      SMS-påminnelserna gör att ”no-shows” minskat drastiskt
Helt affärskritiskt att få ner antalet på de som glömmer sin tid.

·      Mindre risk för missförstånd
Hört eller antecknat fel? Lätt hänt när man ska besluta något i en bullrig miljö över telefon. När kunden gjort sin digitala bokning är det ingen diskussion om vem som sa vad.  

·      Frekvensen av bokningar från samma kund ökar
 Något som även kunderna själva vittnar om.

Slipp missförstånd och gör så att dina kunder kommer på den bokade tiden. Se video hur Wavy fungerar »

Matilda: - Det bästa med Wavy är att det går snabbt att hitta en ledig tid. 

- Jag var världens sämsta på att boka i rätt tid förut. Kände att jag drog mig för att ringa och om det var upptaget så kunde det lätt gå ett par dagar till för att det inte blev av. Nu går jag till min salong säkert två gånger ytterligare per år för att jag bokar direkt när det behövs berättar Matilda Kinberg som gillar att boka på egna villkor.

Erbjudande från Wavy

Wavy bokningssystem är enkelt att använda och perfekt för dig med en salong som växer. Prova gratis nu »

Ring Miriam på Wavy: 076-686 11 25, så får du veta mer.